Wat is een glascoating Amsterdam?

Glascoating AmsterdamEr vormt zich dus letterlijk een laag glas over de laklaag van de auto. De hardheid van de glas coating wordt aangegeven met de schaal van Mohs, deze gaat van 0-10h. De uiteindelijke hardheid is afhankelijk van de samenstelling van de glascoating en het aantal aangebrachte lagen. Des te meer lagen des te harder de coating. De door ons gebruikte glas coatings halen een hardheid van 9h. De hardheid van de glas coating zorgt voor een duurzame slijtvaste beschermlaag. De laag zal ervoor zorgen dat de poriën van de lak als het ware afgesloten worden, waardoor vuil zich niet meer goed kan hechten aan het oppervlak van de lak. Boomsappen, teer, vogelpoep, pekel en chemicaliën zoals olie zullen niet snel meer zorgen voor lak problemen. De standtijd van een glas coating kan variëren tussen 1 en 5 jaar. Dit is natuurlijk langer dan een normale wax ooit zal behalen. De standtijd van een wax is namelijk maximaal 6 maanden. Dat betekent dat een glascoating dus enorm duurzaam is. Daarnaast vervaagt een wax al bij het wassen van de auto, deze wast u er in wezen vanaf. Het is echter onmogelijk om een glas coating van de lak te wassen.

Door het waterafstotend effect, bekend als “sheeting”, rolt het water van de auto zonder dat er met de auto gereden wordt. Het oppervlak is namelijk zo Hydro fobisch, dat het water zich als mooie pareltjes op de lak vormt. Dit wordt het “beading” effect genoemd. Naast dat het er onwijs spectaculair uit ziet, heeft dit als voordeel dat vuil minder goed zal hechten en de auto gemakkelijker schoon te maken is. De auto wordt dus minder snel vuil.

Een bijkomend effect van een glas coating is dat deze de glans in de laklaag enorm verbeterd. Door de Sio2 kristallen in de coating zal de lak een mooie diepe “wetlook” krijgen. Bij auto’s met een metallic lak zullen de metallic deeltjes veel beter zichtbaar worden waardoor onwijs veel meer glans ontstaat. Bij een uni lak wordt de lak juist veel dieper van kleur.

Een glas coating kan er dus voor zorgen dat je niet altijd die online autowasmiddelen moet kopen. Een glascoating maakt poetsmiddelen overbodig. Dit is ideaal voor luie mensen, die er niet van houden de auto te poetsen met online autowasmiddelen. De online autowasmiddelen zijn namelijk ook duur en een glascoating lijkt duur maar je bespaart er heel veel online autowasmiddelen mee.