Trimsalon Eindhoven voor jouw hond

Trimsalon EindhovenWil jij een hond kopen en in het speciaal een border collie? Dan moet je er voor zorgen dat je goed bent voorbereid op deze hond. Als je deze hond wilt nemen dan moet je rekening houden met een aantal dingen zoals het trimmen van de haren en het verzorgen van de hond, deze hond is ook enorm energiek dus je moet veel aandacht besteden aan de hond. Als je de tijd en energie hebt om deze in een hond te steken dan is de border collie een uitstekende hond om te hebben. als je deze tijd en energie niet hebt dan moet je niet beginnen aan een border collie. Een border collie is een schapendrijven en behoort tot de groep herders. Ze zijn fysiek erg sterk, ze hebben een bak met energie en uithoudingsvermogen en zijn super wendbaar. dit ras heeft zich evolutionair zo ontwikkeld dat deze perfect geschikt is voor het drijven van schapen. Het is daarom gewend om de hele dag energiek bezig te zijn, als de border dit niet kan dan wordt hij vervelend en kan hij of zijn verkeerd gedrag gaan vertonen. Ook heeft de border lange haren dus zal je eens in de zoveel tijd naar een trimsalon moeten gaan.

Verzorging van de border collie

Een border collie heeft lange haren, een bezoekje aan de trimsalon is dan ook erg belangrijk. Als je niet naar de trimsalon gaat dan kunnen de haren en klitten gaan zitten en dan is dit erg vervelend voor de hond. Doordat je de hond eens in de zoveel tijd naar een trimsalon stuurt blijft de hond verzorgd en netjes. Een trimsalon is eenvoudig te vinden in de buurt, er zijn veel trimsalons in Nederland.

Energiek

De border collie is zoals hierboven al is genoemd ontzettend energiek wat er voor zorgt dat deze veel aandacht nodig heeft. Het is dan ook aan te raden zeker 2 keer op een dag met de hond te wandelen, soms zul je er zelfs 3 keer op een dag uit moeten gaan. Naast fysieke beweging heeft de hond ook veel mentale uitdaging nodig. Is het heel slecht weer? Doe dan extra mentale spellen met de hond! Border collies zijn gigantisch slim, hierdoor ligt hun spanningsboog dan ook erg laag bij saaie activiteiten. Border collies werken graag hard voor hun baasje dus zijn bereid veel te leren. Dit biedt voor jou een mooie kans om veel trucjes aan te leren!