Persoonlijke ontwikkeling Rotterdam

Persoonlijke ontwikkeling Rotterdam

Wil jij de beste versie van jezelf worden zodat je meer geluk en succes ervaart in je leven? Wil jij werken aan je persoonlijke ontwikkeling in Rotterdam? hoe zorg je ervoor dat je steviger in je schoenen staat en jezelf echt goed leert kennen? In dit blog delen we een aantal tips.

 

Leer jezelf goed kennen

Iedereen heeft goede en minder goede eigenschappen. In je dagelijkse leven zul je zien dat je bepaalde kwaliteiten elke dag opnieuw gebruikt zonder dat je erbij na hoeft te denken. Aan de andere kant zullen er ook vaardigheden zijn die je veel meer moeite kosten en alles behalve vanzelfsprekend zijn.

Niemand is perfect. Als je dit van jezelf kunt accepteren ben je al een stap in de richting van meer rust in je leven. Waar ben je goed in en waar juist niet in? Welke vaardigheden zou je willen verbeteren? En zijn er misschien dingen die je dagelijks doet die je eigenlijk liever helemaal niet meer doet? Wat kun je inzetten om jouw dagelijkse geluk te vergoten?

 

Maak realistische plannen

Zijn er dingen in je leven die je graag zou willen bereiken? Of dit nu is op priv├ę gebied of op zakelijk gebied; niets komt van de grond zonder een duidelijke doelstelling. Schrijf op wat je op de lange termijn zou willen bereiken en ook waarom je dit wilt bereiken. Wat is er zo belangrijk aan dat je dit doel wilt bereiken? Deel het vervolgens op in kleine tussenstappen. Als je dit niet doet, blijft het einddoel enorm groot en kan het je verlammen om er aan te beginnen.

 

Lees over onderwerpen die je zou willen veranderen in je leven

Er zijn enorm veel boeken geschreven over persoonlijke ontwikkeling. Wat is je doel? Wil je meer mindful zijn? Lees dan een boek over hoe je dit zou kunnen bereiken en pas het toe in je dagelijkse leven. Wil je beter leren omgaan met je tijd? Lees dan een boek over timemanagement.

 

Doe aan zelfreflectie

Neem elke dag even de tijd om te reflecteren. Wat ging goed vandaag en wat kon beter? Wat heb je geleerd van de momenten dat het even niet zo goed ging en hoe zou je dit een volgende keer aanpakken? Waar ben je dankbaar voor? Door hier elke dag bewust bij stil te staan (je kunt het eventueel in een notitieboek bijhouden) zul je zien dat je productiever wordt, maar ook meer plezier ervaart in je leven.