Paardrijden Rotterdam bij de manege

Paardrijden RotterdamEigenlijk is het nooit rustig in en rondom manege Filip Dros. Er is altijd wel iets te doen, er is altijd in positief opzicht lawaai en reuring. Check de activiteitenkalender van de manege maar eens, dan zie je dat je er als rasechte paardenliefhebber altijd terecht kunt.

Alles in het teken van verantwoord paardrijden

Manege Filip Dros is een bijzondere manege waar je kunt paardrijden in Rotterdam. Bij de manege staat namelijk alles in het teken van verantwoord paardrijden in Rotterdam. Om dat te bewerkstelligen wordt kennis overgedragen en geldt de manege als specialist in opleidingen voor zowel paard als ruiter. Iedereen kan terecht bij de manege overigens, dus beslist niet alleen de gevorderde paardrijders. Ongeacht leeftijd of niveau kun je er prima terecht. In alles geldt verantwoord paardrijden in Rotterdam als de rode draad, dat geldt dus ook voor de activiteiten die er georganiseerd worden.

De perfecte plek om paardrijlessen te nemen

Je kunt bij manege Filip Dros prima terecht als je paardrijlessen of ponyrijlessen wilt. Je kunt er de FNRS-proef doen, je kunt springles nemen of opgaan voor de Bixie proef. Ook kun je bij manege Filip Dros je FNRS-diploma halen. Ook voor het ruiter rijbewijs ben je bij manege Filip Dros aan het enige juiste adres, zoals dat ook geldt voor CBR 1 en CBR 2. Ook nu geldt: alles gaat op een voor paard en ruiter verantwoorde manier. Daar wordt nooit enig moment aan getornd.

Controle op het gebied van veiligheid

Manege Filip Dros is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra en eveneens bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond. Deze organisaties staan voor de belangen van zowel maneges als ruiters richting de overheden. Bovendien zorgen de organisaties voor de omkadering van wedstrijden en diploma’s. Paardrijden in Rotterdam wordt gecontroleerd op het gebied van veiligheid en andere relevante zaken.

Vraagbaak voor alles over paard en ruiter

Ondertussen geldt manege Filip Dros als vraagbaak voor alles wat met paard en ruiter te maken heeft. En dus kun je met al je vragen gewoon binnenstappen bij de manege, die is gevestigd aan de Kooiwalbos 1 in Barendrecht. Opmerkelijk is dat je gewoon elke dag bij de manege terecht kunt. Op maandag en dinsdag kan dat van 15.00 uur tot 23.00 uur, op woensdag van 09.00 uur tot 23.00 uur, op donderdag en vrijdag van 15.00 uur tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag ben je van 08.00 uur tot 18.00 uur meer dan welkom in Barendrecht.