Onderhoud van de klimaatregeling van je auto, daarvoor ga je naar Airco Service Den Bosch (auto)

De airco van je auto is een comfortuitrusting die vroeger niet bestond. Het regelt de temperatuur in de passagiersruimte en draagt ook bij aan de veiligheid van de passagiers. Het zorgt voor gezonde, matige en droge lucht in je auto, ongeacht de weersomstandigheden buiten. Het maakt het ook mogelijk om de ramen van het voertuig snel te ontwasemen in de winter en bij nat weer. Daarom is het beter om je klimaatregeling regelmatig te laten controleren dan om het zicht te verliezen. Maar hoe weet je wanneer onderhoud nodig is?

Wanneer moet je de airco laten controleren

Er zijn verschillende manieren om de conditie van je airconditioner te controleren. De belangrijkste aandachtspunten:

– te weinig luchtstroom, hoewel de knop op maximum staat;

– de lucht in de passagiersruimte is niet meer fris, hoe je je auto ook instelt;

– er komt een onaangename geur uit de ventilatieopeningen van het voertuig;

– damp verschijnt ongebruikelijk op de voorruit en zijruiten, ondanks de activering van de airco.

 

Airco service Den Bosch

 

Als je een van de bovenstaande waarschuwingssignalen niet opmerkt, betekent dit niet dat je je geen zorgen hoeft te maken over de toestand van je klimaatregeling. Het is een goed idee om je auto te laten controleren en het systeem regelmatig te laten onderhouden. Laat het systeem jaarlijks controleren en laat het vaker doen als er veel in een stoffige omgeving gereden wordt.De luchtkanalen moeten worden gedesinfecteerd zodra er een licht onaangename geur uit de ventilatieopeningen komt. Laat tegelijkertijd de filters vervangen. Airco Service Den Bosch verbindt zich ertoe je airconditioningsysteem te onderhouden of te herstellen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Wat kan er gebeuren als je het aircosysteem niet laat onderhouden

Als je je geen zorgen maakt over je ventilatiesysteem, maar gewoon met je raam open rijdt, kan dit gebeuren:

– significant verlies van rijcomfort bij warm weer;

– slecht uitgedroogde lucht kan in de winter of bij nat weer een aanzienlijke hoeveelheid damp veroorzaken die alle ruiten van de passagiersruimte kan aanslaan, met het risico van slecht zicht voor de bestuurder;

– als het filter verstopt is, wordt de lucht niet meer gerecycled en wordt het vuil eruit niet meer gefilterd.

Mensen die gevoelig zijn voor luchtwegallergie kunnen ongemak ervaren, vooral in het voorjaar.

Advies van een professional

Airco Service Den Bosch raadt aan dat je de klimaatregeling van je auto ongeveer tien minuten per week (zomer en winter) laat draaien om de efficiëntie van het circuit en de waterdichtheid te behouden. Om de ontwikkeling van bacteriën in de ventilatiekanalen en in de verdamper te vertragen, wordt tenslotte aanbevolen om de airco vijf minuten voor het verlaten van het voertuig uit te schakelen. De condensatie wordt verminderd en er worden minder snel onaangename geuren gevormd.

Meer infromatie vind jij bij Maaspoort