Oedeem behandeling biedt verlichting

Oedeem behandelingEen oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van een lymf, een oedeem dus. Een lymfoedeem is een niet normale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van onder meer kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeluk. De lymfevaten kunnen op die manier beschadigd raken met vochtophopingen als gevolg. Gelukkig kan een oedeem behandeling verlichting bieden.

Oedeem behandeling

De oedeemfysiotherapeut die de oedeem behandeling voor zijn rekening neemt, probeert de afvoer van vocht te stimuleren met verschillende soorten oefentherapie en met een massage die het systeem dat vochtafvoer bevordert. De oedeem behandeling moet ervoor zorgen dat vocht wordt omgeleid.

Behandeling vraagt wel geduld

Het volgen van een oedeem behandeling vergt het nodige geduld. Het duurt namelijk even voor er sprake is van blijvend resultaat. Als er door oedeem behandeling een stabiele situatie is bewerkstelligd dan kan de therapeut bandages, tape of bijvoorbeeld therapeutische kousen gebruiken de situatie ook echt stabiel te houden. Oedeem behandeling is geschikt voor mensen met een aangeboren oedeem of als een oedeem is ontstaan na een operatie, bestraling of een ongeluk.

Het voorschrijven van plastabletten

De therapeut die de oedeem behandeling voor zijn rekening neemt kan je ook plastabletten voorschrijven die het teveel aan vocht afvoeren. Ook manuele lymfedrainage kan een doeltreffende behandeling van oedeem zijn. Manuele lymfdrainage wordt verzorgd door gespecialiseerde huidtherapeuten en fysio-oedeemtherapeute. Uiteraard kun je zelf ook aan oedeem behandeling doen. Zo kun je om te voorkomen dat er vocht vastgehouden wordt het eten van zout beperken omdat zout nou eenmaal vocht aantrekt. Beweeg daarnaast altijd voldoende en heb je oedeem in je benen, gebruik dan steunkousen.

Hoofd- en buikpijn en de zwaartekracht

Oedeem behandelingen worden vaker aan vrouwen dan aan mannen gegeven omdat vrouwen nou eenmaal meer vocht vasthouden, denk maar eens aan gezwollen enkels. Ook oudere mensen hebben vaker met dit probleem te maken. Dit komt vooral omdat ze vaak langdurig zitten. Symptomen van het feit dat je vocht vasthoudt zijn onder meer een gezwollen, strakke en glanzende huid. Als je in je huid prikt, blijft heel even een kuiltje zichtbaar. Een ander symptoom is gezwollen enkels en dikke voeten, je zwaarder of lichter wordt of vaker te maken hebt met hoofd- en buikpijn. Een oedeem kan ook het gevolg zijn van de zwaartekracht, helemaal als je lang in dezelfde houding staat of zit.