Het belang van verzekeringen Roosendaal

Verzekeringen RoosendaalVerzekeringen zijn van enorme waarde. Je weet immers nooit of jou of je bezittingen iets overkomt. Als je een verzekering hebt afgesloten ben je (gedeeltelijk) gedekt zodat je nooit komt te staan voor onverwachte hoge kosten en je dus financiële hulp hebt. 

Financiële onzekerheid en/of onduidelijkheid is voor een hoop mensen een ramp. Ze zijn vaak niet zeker over hun financiële situatie en willen er dan ook voor zorgen dat ze zoveel mogelijk zekerheid hebben. Onverwachte kosten zijn zoals de naam al zegt bedragen die je niet aan ziet komen. Je kunt niet je hele leven in onzekerheid leven door te denken ‘wat als er nu iets gebeurt, wat als morgen iets gebeurt?’ Door zo te leven zal je veel stress overhouden en nooit echt genieten. Gelukkig vallen er verzekeringen af te sluiten die je dat stukje zekerheid kunnen geven. 

Zijn verzekeringen een verplichting? 

Er zijn heel veel zaken waarvoor je een verzekering af kunt sluiten. Veel van de verzekeringen die beschikbaar zijn, zijn niet verplicht. Denk hierbij aan een aansprakelijkheidsverzekering. Echter zijn er wel een aantal verzekeringen die wel verplicht zijn om af te sluiten: 

De basis zorgverzekering moet minimaal afgesloten zijn door iedereen van 18+. Door deze verzekering worden ziekenhuiskosten vergoedt. Iedere inwoner in NL heeft recht op zorg, maar voor deze zekerheid is iedereen zich wel verplicht te verzekeren. Je moet dus minimaal de basis verzekering afgesloten hebben. Uiteraard kun je jezelf uitgebreider verzekeren door een aanvullende dekking te nemen. 

Naast de basis zorgverzekering is een autoverzekering ook verplicht als je een auto bezit. Zelfde geldt voor als je een brommer of motor bezit, dan moet je hiervoor de passende verzekering afsluiten. Door deze verzekering af te sluiten worden meerdere dingen vergoed. Denk hierbij aan schade die je anderen brengt of schade die jij door anderen toegebracht krijgt. 

Als derde verplichte verzekering staat een woonhuisverzekering op de lijst voor mensen met een eigen huis. Hiermee wordt alle schade aan het huis vergoed. 

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren 

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Echter wordt het wel aangeraden om deze af te sluiten. Schade door schuld kan al gauw oplopen in waarde die vergoed moet worden. Als je niet verzekerd bent kom je al snel in de problemen. Door deze verzekering af te sluiten ben je tot wel 1 miljoen euro aan schade gedekt. De premies voor deze verzekeringen zijn niet hoog en je bent hierdoor als hele gezin direct verzekerd. 

Als je wilt weten welke verzekeringen je echt nodig hebt, kun je je altijd laten adviseren. Extra hulp is namelijk nooit verkeerd.