Heb jij een studiekeuzeonderzoek Haarlem nodig?

Studiekeuzeonderzoek HaarlemDe gemiddelde student is tegenwoordig overgeleverd aan de grillen van de studie. De afgelopen decennia zijn er zoveel soorten studies ontstaan en bijgekomen of studies opgesplitst dat je vaak door de bomen het bos niet meer kan zien. Dit komt voor veel leerlingen die van de middelbare school afkomen als een klap aan, mede door het gebrek aan studie voorlichting op het middelbaar onderwijs. De studenten die al een a twee jaar in hun studie zitten ondervinden echter ook dezelfde problemen aangezien de diepte van studie verbleekt door het brede aanbod van studies. Wij willen als onderneming de student en beginnend student behoeden van een foutieve keuze.

Wat bieden wij?

Het studiekeuzeonderzoek dat je bij ons kan volgen zal beginnen met een test waarvan de uitkomst je persoonlijkheid schetst. Met deze informatie kunnen we je indelen in verschillende sectoren zodat de grote lijnen van je keuze gemaakt worden. Een bèta leerling zal natuurlijk niet eindigen op de opleiding geschiedenis. Viceversa zal een alfa leerling niks hebben aan een wiskundige opleiding.

Na het invullen van dit studiekeuze onderzoek zal een gesprek volgen om zo je motivatie te peilen en je achtergrond te bespreken. Aan de hand van deze twee fases kan er door de aanwezige specialist een onderzoeksdatum plannen. Op deze datum zul je vervolgens verschillende tests ondergaan om zo te peilen waar je ligt qua voorkeuren en interesses. Dit zal gebeuren in een gesloten omgeving waar er persoonlijk gespiegeld wordt met de cursist. Door alle resultaten samen te trekken na een onderzoeksdatum wordt een advies opgesteld aan de hand van de analyse door de expert. Dit zal een aantal uren duren waarna je een lijst met passende studies vindt. Deze studies kunnen alsnog verschillen van elkaar omdat je brein meer voorkeuren dan een heeft. Het volgen van je passie betekent ook doorbijten en inzet!

Waarom zou ik een studiekeuze onderzoek ondergaan?

Onderzoek wijst uit dat de meeste jongeren verkeerd starten in een opleiding omdat het karakter van de student niet past bij de opleiding. Soms is de persoon nog niet klaar voor de switch in houding tussen middelbaar en voortgezet onderwijs terwijl het qua intelligentie niet fout zit. Er zit een daadwerkelijk verschil tussen het leuk vinden en een studie interessant vinden. Door samen met ons in gesprek te gaan kan er gekeken worden waar interesses overeenkomen met persoonlijke voorkeuren om zo een passende keuze te kunnen bieden.