Glazenwasser

Het is in de tussentijd ongeveer een jaar geleden dat ik in een gesprek raakte met een glazenwasser. We hadden het toen der tijd over zijn baan en ik vertelde hem dat ik een soortgelijke hobby had. Ik moet het niet leuk om glazen schoon te maken, maar om schoon te maken. Dit zou de voor de meeste raar klinken, maar ik vind het erg bevredigend om een niet opgeruimde plaats super netjes te maken. Ik deed dit toen der tijd bij mij thuis en bij familie. Toen ik hem dit verteld, vertelde hij mij dat hier erg veel markt in is. Ik vatte dit in eerste instantie verkeerd op, maar toen ik er wat langer over nadacht snapte ik dat hij bedoelde markt qua vraag. Dat er veel bedrijven behoefte hebben aan een goed schoonmaakbedrijf. Dit was dan ook het moment dat ik besloot om een eigen schoonmaakbedrijf te beginnen.

Mijn eigen schoonmaakbedrijf

Na deze beslissing is alles eigenlijk erg snel gegaan. Ik heb toen een klein marktonderzoek gedaan en kwam er inderdaad achter dat veel bedrijven interesse zouden hebben in een schoonmaakbedrijf. Ik heb me toen gelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het duurde daarna niet lang voordat ik mijn eerste klanten had. Ik ben hier gaan schoonmaken en ze waren dan ook erg tevreden over het door mij geleverde werk. Hierdoor kwamen er ook vrij snel nieuwe klanten. Het ging zo snel dat ik de vraag zelf niet meer aan kon en personeel in dienst moest nemen. Ik ben via via bij een aantal huismoeders terecht gekomen die het ook fijn vonden om schoon te maken. Ik heb ze uitgenodigd op gesprek en heb toen drie vrouwen in dienst genomen. Ik hoefde ze niet echt in te werken, want ze wisten precies hoe ze moesten schoonmaken.

Het schoonmaakbedrijf

Het gaat nu nog steeds erg goed met het schoonmaakbedrijf. Naast dat ik drie vrouwen vast in dienst heb, heb ik nu ook aantal werknemers die flexibel inzetbaar zijn. Het schoonmaakbedrijf zet er goede cijfers neer. Echter was dit wel iets voor mij waar ik veel werk aan heb gehad. Boekhouding was namelijk iets waar ik helemaal geen ervaring mee had. Ik heb hier dan ook een online cursus voor gehad en na een paar maanden wist ik hoe ik dit goed moest toepassen. Ik kan dan ook met trots zeggen dat de boekhouding van het schoonmaakbedrijf erg netjes is.