Garage Emmeloord biedt service

Garage EmmeloordEen garage is een overdekte en afsluitbare ruimte om bijvoorbeeld auto’s, motoren, scooters en/of fietsen te parkeren. De meeste garages zitten vast aan een woning en met elkaar verbonden. De meeste mensen willen dat de garage dichtbij zit, zodat ze er makkelijk toegang tot hebben. Naast voertuigen parkeren, wordt een garage ook gebruikt om spullen op te bergen zoals gereedschap, tuinspullen, een extra zet autobanden. Een garage kan gezien worden als een soort rommelhok. Garage heeft nog een andere betekenis, namelijk een werkplaats voor auto’s en andere voertuigen. Een garage is vaak onderdeel van een woning. Bewoners van appartementen en flatgebouwen delen vaak een garage met anderen bewoners. De deur van een garage gaat tegenwoordig met een afstandsbediening open.

Autogarage

Een autogarage is een plek waar men een auto kan parkeren. Als iemand een auto heeft waar de persoon weinig in rijdt, kan hij of zij de auto onderbrengen in een autogarage. Ze zeggen dat voertuigen beter worden onderhouden in een autogarage als er weinig mee wordt gereden. Een autogarage is ook een werkplaats waar automonteurs aan auto’s werken. Als je auto moet worden gerepareerd of een beurt nodig heeft, dan breng je de auto naar een autogarage. Bij een autogarage werken mensen die als beroep auto’s onderhouden. Een ander woord voor autogarage is ook wel loods. De meeste garages zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten auto’s. Zo onderhoudt de autogarage bij jou in de buurt alleen maar auto’s van Volkswagen of juist weer van BMW.

Banden

Banden zijn een belangrijk onderdeel van een voertuig en zelfs een fiets. Zonder banden kan niemand meer gebruik maken van de vervoersmiddelen. Zonder banden kan geen enkel vervoermiddel rijden en dat is niet best. De meeste voertuigen hebben vier banden nodig. Een fiets, scooter, brommer en een motor hebben maar twee banden. Voor elk soort voertuig is er weer een ander soort band nodig. De banden van een vervoermiddel zijn gemaakt uit rubber. Je hebt twee soorten rubber; synthetisch en natuurrubber. Winterbanden worden meestal van natuurrubber gemaakt, omdat dit soort rubber beter lage temperaturen kan. Naast winterbanden zijn er ook zomerbanden. In de banden van winterbanden zit meer profiel, zodat het beter grip heeft op de weg. Olie en hars worden toegevoegd aan de banden, zodat het rubber soepel blijft. Bij een garage kan je banden opbergen. Bij een autogarage kan je de banden van je auto laten vervangen.