Fiets Accu vervangen voor optimaal gebruik

Fiets Accu vervangenGaat je elektrische fiets steeds minder ver? Dan kan het zomaar zijn dat je problemen aan je accu hebt. Soms kan de accu gereviseerd worden, heb je een nieuwere fiets, dan is de fietsaccu vervangen de beste optie.

Reviseren is goedkoper dan het vervangen van de accu

Het reviseren van een fietsaccu is in elk geval goedkoper dan een fiets accu vervangen. Een nieuwe accu is best een investering. Reviseren is echter niet altijd mogelijk en is eigenlijk alleen een optie voor de wat oudere accu’s. Soms rest niets anders dan de accu te reviseren, omdat er simpelweg geen oude accu meer op den markt beschikbaar is. Reviseer je een accu, dan blijft de buitenkant hetzelfde en wordt de inhoud van de accu vervangen. Je kiest dan vaak meteen ook voor een hogere capaciteit, want dat is gunstig voor de actieradius. Vraag voor reviseren wel altijd meer offertes aan; er zit nogal wat verschil tussen de bedrijven die dit voor rekening kunnen nemen.

Voorkom problemen met de fietshandelaar of fietsproducent

Meestal echter wordt de fiets accu vervangen, iets dat zeker bij de Lithium-Ion accu’s van Sparta, Batavus en Koga aanbevelenswaardig is. Dan namelijk wegen de lage revisiekosten niet op tegen de ellende die je kunt krijgen met de fietshandelaar of de fabrikant. In de wetenschap dat de accu wellicht wel het belangrijkste onderdeel is van de elektrische fiets, spring je verstandig om met de accu en is als je merkt dat de accu minder functioneert de fiets accu vervangen gewoon de beste optie.

Met een volle accu steeds minder kilometers

De accu heeft invloed op de fiets. Niet alleen vanwege de energie die het aan de motor biedt, maar ook vanwege het gewicht. Met de motor wordt de fiets zeker zes kilo zwaarder en dat heeft weer nadrukkelijk invloed op de balans en het zwaartepunt van je fiets. De fietsaccu is doorgaans onder de bagage- of voordrager, rondom de trapas of in het frame van de fiets. Hoe lager de accu op de fiets geplaatst is, hoe stabieler en hoe beter ook de wegligging is. Je merkt dat een accu minder functioneert als je steeds sneller moet bijladen en je met een volle accu steeds minder kilometers af kunt leggen. Je weet dan wat je te doen staat: de fiets accu vervangen. En wel zo snel mogelijk om weer optimaal te profiteren van de voordelen van de elektrische fiets.