Duurzame PVC vloer bestellen

PVC vloer bestellenSteeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een PVC vloer. Hoewel de vloer iets duurder is ten opzichte van andere vloeren, zijn er voldoende voordelen van een PVC vloer te benoemen die de investering zeer de moeite waard maakt. Ook al ligt de prijs dan op een iets hoger niveau.

Vloer van PVC is zo goed als onderhoudsvrij

Hoewel een PVC vloer vaak niet van hout te onderscheiden is, is het geen hout. PVC is bijkans in alle kleuren leverbaar en zo is er dus een PVC vloer die perfect aansluit bij jouw stijl. Grootste voordeel is het feit dat een vloer van PVC onderhoudsvrij is. Je houdt de vloer schoon met de stofzuiger en verder heb je aan een doekje, een beetje water en een natuurlijke reiniger al voldoende om de vloer zo nu en dan te dweilen. Voor het overige heb je amper omkijken naar de vloer. Overigens is het wel verstandig om inloopmatten neer te leggen bij de ingangen van de woning en om viltjes onder de pootjes van de meubels te plaatsen. De PVC vloer kan je ook online bestellen.

Ideaal in combinatie met vloerverwarming

PVC leg je bovendien in alle ruimtes van het huis. Het kan goed tegen water en is dus ook geschikt voor in de badkamer. Omdat een vloer van PVC gemakkelijk warmte doorlaat is het perfect te combineren met vloerverwarming. PVC past zich toch al snel aan de omgevingstemperatuur aan en is zo snel op temperatuur. 

Geen plakplinten nodig voor de afwerking, PVC komt strak tegen de muur

Nog een voordeel is dat een PVC vloer niet met plakplinten afgewerkt wordt, maar strak tegen de muur gelegd wordt. Dit geeft een mooier effect. Ander voordeel van een dergelijke vloer is ook de mate van geluiddemping. Je hoort zelfs de buurvrouw niet als ze op hoge hakjes door de kamer paradeert.

Gebruik wel viltjes en inloopmatten

Hoewel PVC dus ietsje duurder in aanschaf is, is het wel een vloer die bewezen langer meegaat dan andere vloeren. De vloer is slijtvast en gaat heel lang mee. De sterke slijtlaag voorkomt vlekken en krassen helemaal in combinatie met viltjes en inloopmatten. Je kiest de vloeren in allerlei uitvoeringen en zelfs het zo fraaie visgraatpatroon is met gebruik van PVC prima mogelijk. Kiezen voor een PVC vloer is kiezen voor een stillere en warmere vloer en leg je in alle ruimtes van je huis. Bovendien is het de investering waard vanwege de langere levensduur.