Detacheringsbureau bouw Breda voor extra hulp

Detacheringsbureau bouw BredaWat een detacheringsbureau doet? Niets meer of minder dan mensen in dienst nemen en die vervolgens tegen een vergoeding op tijdelijke basis bij andere bedrijven of organisaties hun werk te laten doen. Bedrijven kunnen zo het hoofd bieden aan tijdelijke capaciteitsproblemen, bijvoorbeeld als er sprake is van ziekte of drukte.

Werving en selectie

Zeker bouw vacatures worden niet zelden door detacheringsbureaus ingevuld, zoals dit ook het geval is in de ICT, zorg en welzijn en communicatie. Het moderne detacheringsbureau kan drie verschillende diensten leveren. Een daarvan is werving en selectie. Het detacheringsbureau zoekt in dat geval de juiste werknemers, die dan meteen in dienst komen van de opdrachtgever en waarmee het werk van het detacheringsbureau er ook meteen weer opzit.

De detavast vorm: eerst 1040 uur voor het detacheringsbureau

De diensten kunnen ook geleverd worden in de vorm van detavast. Dit betekent dat een medewerker 1040 uur in dienst blijft van het detacheringsbureau om vervolgens in dienst van de opdrachtgever te treden. Verder heb je nog ‘gewoon’ detachering, niets meer of minder dan het tijdelijk beschikbaar stellen van personeel, dat in dienst is en blijft van het detacheringsbureau. Het is dan ook niet de intentie dat een werknemer later in dienst treedt van het bedrijf waarvoor ie zijn werkzaamheden verricht.

Voor bepaalde of voor onbepaalde tijd

Detacheringsbureaus werken vaak met met een project contract, een contract voor bepaalde en voor onbepaalde tijd. Heb je het over een projectcontract, dan heeft die een looptijd zolang het project waarvoor hij ingezet wordt loopt. Heb je het over een verbintenis voor onbepaalde tijd dan wordt een periode van een half jaar bedoeld. Een vast contract heeft zoals bekend geen einddatum.

Dringend personeel nodig

Een beroep doen op het detacheringsbureau betekent de oplossing als je dringend extra personeel nodig hebt. Een goed detacheringsbureau heeft steeds goed opgeleide mensen beschikbaar. Ga je in zee met een dergelijk bureau, dan is dat bureau juridisch de werkgever en hoef je als opdrachtgever dus geen werkgeverslasten te voldoen en draai je ook niet op voor zaken als reiskosten en kosten voor verzekeringen en trainingen.

Duurder dan vaste kracht

Dat is ook de reden dat personeel inhuren via een detacheringsbureau behoorlijk duurder is dan zakendoen met een uitzendbureau. In veel gevallen is iemand die gedetacheerd is via een detacheringsbureau zelfs duurder dan iemand die in vaste dienst is. Maar: van gedetacheerde medewerkers kun je weer eenvoudiger afscheid nemen. Iemand die gedetacheerd is zou je dus flexibeler kunnen noemen.