Alles dat je moet weten over miniatuurspellen

MiniatuurspellenJe hebt vast weleens spelletjes gespeeld, van bordspellen tot kaartspellen tot videospellen. En misschien heb je ook weleens het woord miniatuurspellen gehoord. Maar wat is dit nou eigenlijk?

Wat zijn miniatuurspellen?

Miniatuurspellen zijn spellen waarbij de speelstukken apart gekocht kunnen worden. De speelstukken zijn vaak gemaakt van ijzer of plastic en zijn te verkrijgen in verschillende vormen en maten. Ze moeten vaak nog in elkaar gezet worden en geschilderd worden. Zo kan je je creativiteit kwijt in het maken van je eigen legers, vloten, warband en andere formaties. Deze speelstukken kan je plaatsen op een prachtig geschilderd terrein. Elk miniatuurspel heeft zijn eigen verhaal met personages en regels. Een miniatuurspel wordt dan ook voorzien van spelregels en kaarten die bij het spel horen. Sommige miniatuurspellen hebben zelfs verschillende edities en uitvoeringen.

Voorbeelden van miniatuurspellen

Er zijn heel veel verschillende miniatuurspellen te verkrijgen waaronder:

Warhammer 40K

Descent Journeys In The Dark

Mordheim

Heroes of land and sea

Fallout Wasteland Warfare

Age of Sigmar

Dystopian Wars

Axis and Allies

Frostgrave

X-Wing

Kings of War

Zombicide

Dit is maar een klein overzicht van alle spellen die er zijn. Er zijn nog heel veel meer spellen te verkrijgen.

Waar koop je miniatuurspellen

Miniatuurspellen kan je makkelijk online kopen in verscheidene webshops. Niet elke webshop biedt dezelfde spellen aan, dus het is het waard om het internet af te speuren naar een miniatuurspel dat goed bij jou past. Er zijn ook veel winkels in steden te vinden die miniatuurspellen aanbieden. Het leuke aan miniatuurspellen kopen in een winkel is dat je misschien wel iemand treft die hetzelfde spel heeft. Zo kan je makkelijk mensen ontmoeten met dezelfde interesse en kunnen jullie het spel eens samen spelen.

Kosten miniatuurspellen

Je kan de kosten van miniatuurspellen zo hoog laten oplopen als je wilt of zo laag houden als je wilt. Je kan beginnen met een basis-set van een paar tientjes, zodat je ook weet of je het leuk vindt of niet. Wanneer je erachter komt dat miniatuurspellen echt wat voor jou zijn, dan kan je je basis-set gaan uitbreiden. Je kan het uitbouwen van je miniatuurspel tot in de honderden als niet duizenden euro’s laten oplopen. Het ligt er net aan welk spel je speelt en hoe groot je je collectie wilt uitbreiden. Wanneer je een uitbreiding koopt ontvang je hier ook de bijhorende spelregels en kaarten bij, zodat je het spel makkelijk kan verder spelen.